Genieten van de Onvergetelijke Kookclub

Genieten van de Onvergetelijke Kookclub

Pieter van Foreest vindt het belangrijk dat iedereen blijft deelnemen aan de gemeenschap. Het is belangrijk om bekenden te blijven ontmoeten, veiligheid en gezelligheid te ervaren en deel te blijven nemen aan activiteiten. Wanneer iemand de diagnose dementie krijgt geldt dat dat zij anders naar hun toekomst kijken, maar wel zo lang mogelijk actief willen meedoen én willen laten zien wat er ondanks alles nog wél kan. 

Het TV-programma Restaurant Misverstand is een mooi programma waar een professionele kok samenwerkt met mensen met dementie. Veel kijkers hebben dan ook van dit programma gekozen. Geïnspireerd door dit succes is, in goede samenwerking met de afdeling DWO van Alzheimer Nederland en Ontmoetingscentrum Dock van Delft, het gelukt om in Delft een onvergetelijke kookclub tot stand te brengen. Dit is mede door een financiële bijdrage bijeengebracht door de leerlingen van het Stanislas college Westplantsoen. 

Samen koken 
De onvergetelijke kookclub is een kookclub voor jongere (jonger dan 65 jaar) mensen met dementie. Onder begeleiding van kok Resto van Harte zorgen ze voor een heerlijk drie gangendiner. Dit kunnen ze samen met hun mantelzorger of naaste verzorgen.  
Daarna is het moment aangebroken om met elkaar te genieten van het diner en komen er de gesprekken vanzelf tot stand.

Plezier en ontmoeten 
De Onvergetelijke Kookclub is een gezellig avondje uit. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staat centraal tijdens deze leuke activiteit.  

Ook deelnemen? 
Iedereen “jongere” met dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. Onder begeleiding kookt, serveert en eet u dan een heerlijke maaltijd voor € 7,50 per persoon. Dit is inclusief 3-gangen diner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.

Aanmelden 
Donderdag 19 januari a.s. start de eerste bijeenkomst. Vervolgens wordt op elke derde donderdag van de maand een nieuwe kookclub georganiseerd. U wordt om 17.00 uur verwacht bij Ontmoetingscentrum Dock van Delft, Ezelveldlaan 276, Delft. De avond eindigt om 20.30 uur. Per kookbijeenkomst kunnen er maximaal tien koppels meedoen. Dus meld u snel aan.

Dit kan door een e-mail te sturen naar ocdockvandelft@pietervanforeest.nl of bel naar 015-5158100.