Kick-off meeting TU Delft, Dopple en Pieter van Foreest

Kick-off meeting TU Delft, Dopple en Pieter van Foreest

Dopple

Dopple is een innovatiebureau in audiomiddelen. Ze hebben i.s.m. TU Delft een oortje ontwikkeld. Via het oortje krijgen cliënten instructies en kunnen vragen gesteld worden. Het doel van het inzetten van deze technologie is om cliënten zo snel mogelijk terug te kunnen laten keren naar huis en om de kwaliteit van de revalidatie en behandeling te verhogen. De specifieke wearables volgen de cliënten en meten welke bewegingen en houdingen cliënten maken en wat de invloed is op de de vitale functies. Cliënten kunnen via het oortje ook audiofeedback ontvangen wat kan leiden tot efficiëntere revalidatie en dus een sneller herstel.   

Onderzoek

Komende maanden gaan de studenten van de TU Delft onderzoeken of deze techniek ook geschikt is voor revalidatiedoeleinden en/of behandeling binnen Pieter van Foreest.   
De opdracht van de studenten is: “Ontwerp een product en een servicesysteem dat ondersteuning biedt bij revalidatie, waardoor cliënten eerder naar huis kunnen en de kwaliteit en snelheid van hun revalidatie verbetert.” Dit gaan zij doen in drie groepen met allemaal een ander aandachtgebied.  

Aandachtsgebieden 

Bij Pieters Behandel Praktijk zal het aandachtgebied Parkinson zijn. 
Bij Revalidatie & Herstel zullen CVA (beroerte) en pulmonaal (verhoogde bloeddruk in de longvaten) de aandachtgebieden zijn.  

De studenten gaan zich eerst verdiepen in de context van de cliënt, waarna ze halverwege individueel een ontwerp gaan maken en mogelijk ook gaan testen. 

Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking en zijn benieuwd welke resultaten er ondervonden zullen worden. Pieter van Foreest is altijd bezig met innoveren om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren.