Winnaars Boven Verwachting Prijs 2023 zijn bekend!

Winnaars Boven Verwachting Prijs 2023 zijn bekend!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari jl. heeft Gert-Jan Waterink, Raad van Bestuur, heeft samen met Elly (Klein Breteler Fonds) de winnaars van de Boven Verwachting Prijs 2023 bekendgemaakt. De drie genomineerde teams hebben eerst een korte pitch gegeven over hun idee. De jury heeft zich hier vervolgens over gebogen en een top 3 gemaakt. Er waren dit jaar tot ieders verassing drie prijzen weg te geven! Een derde prijs van 2500 euro, een tweede prijs van 5000 euro en een eerste prijs van 10.000 euro. 

De grote winnaar
De winnaar was uiteindelijk "De Natuurlijk in Beweging - Beleving" van Lindenhof! Zij willen een ruimte creëren binnen Lindenhof waar de bewoners en ook buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, maar ook hun zintuigen kunnen laten prikkelen. Zo worden mensen gemotiveerd om te gaan bewegen en heeft de fysio ook gelijk een inspirerende ruimte om met bewoners te oefenen. 

De tweede prijs
De winnaar van 5000 euro was het initiatief "Lang Zullen Wij Lezen". Een initiatief om door heel Pieter van Foreest luisterboeken aan te schaffen, waardoor mensen met een visuale of lichamelijke beperking toch nog kunnen genieten van boeken. 

De derde prijs
De 2500 euro ging naar Coffee and Care, een initiatief van Strandgoed. Zij willen graag incidentele respijtzorg gaan bieden. Dit betekent dat als een mantelzorger even naar het ziekenhuis moet of naar de kapper wil, de naaste voor een korte periode opgevangen kan worden in Strandgoed. 

Boven Verwachting Prijs
Sinds 2016 organiseert Pieter van Foreest de Boven Verwachting Prijs, dit biedt collega’s de mogelijkheid om ideeën die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze cliënten in te dienen. De winnaars kunnen het idee bovendien direct realiseren. De prijs wordt medemogelijk gemaakt door Het Klein Bretelerfonds. 

Het zijn alledrie mooie initiatieven en we wensen ze veel geluk met het uitwerken van de ideeën! We houden iedereen natuurlijk op de hoogte van de voortgang van deze mooie ideeën.