Activiteiten Wereld Alzheimer Dag 2023 in Delft en Midden-Delfland

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag 2023 in Delft en Midden-Delfland

Op 21 september is het weer zover: Wereld Alzheimer Dag 2023. Het moment om wereldwijd aandacht te vragen voor dementie.

Dementie is er in vele vormen, zoals Alzheimer, en betreft niet alleen oudere mensen, maar ook jongere mensen. Door aandacht te vragen worden de mogelijkheden voor de mensen met dementie en hun naasten vergroot, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Daarnaast helpt het de naasten als zij weten hoe om te gaan met dementie. 

Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties brengen dementie extra onder de aandacht. Ook Pieter van Foreest staat hierbij stil en organiseert activiteiten waar u aan kunt deelnemen. 

Midden-Delfland 
Samen met Careyn, Alzheimer Nederland, Stichting Welzijn Midden-Delfland en Boerderij Weidelicht nodigt Pieter van Foreest u om samen in gesprek te gaan over het ouder worden in de regio Midden-Delfland.

Met elkaar gaan we in gesprek over onder andere onderwerpen als het zelfstandig wonen en het voorbereiden op de toekomst. Aansluitend kunt u met eventuele vragen of voor aanvullende informatie terecht bij de aanwezige zorgorganisaties. Komt u ook?

Waar en hoe laat?
Datum:   donderdag 21 september 2023
Tijdstip:  19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie:  Oude Kerk in Maasland

Delft
In theater de Veste vindt een informatiemarkt en een theatervoorstelling over het onderwerp dementie plaats.

De voorstelling
“Ik ben mijn moeder kwijt.” Zo begint de voorstelling, die theatermaker Madeleine Matzer maakte over haar moeder, die de ziekte van Alzheimer kreeg. Over de moeder die ze verloor, maar net zo veel, of misschien wel vooral, over de moeder die ze vond. "Je kunt me gerust een geheim vertellen" is een positief verhaal over dementie. Hierin gaat Madeleine op zoek naar antwoorden op de vele vragen rondom omgaan met dementie. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de moeder met dementie als die van de zoekende dochter. Zij wordt daarbij muzikaal bijgestaan door Helge Slikker.

Tijden en tickets
Datum: donderdag 21 september 2023
Tijdstip: informatiemarkt van 11.00 – 17.00 uur
             voorstelling start 14.00 uur
Locatie: Theater de Veste in Delft
Tickets: € 4,00 per stuk (bestellen aan de kassa van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur of Klik hier om direct uw kaartjes te reserveren!