Veilig de weg op dankzij scootmobieltraining

Veilig de weg op dankzij scootmobieltraining

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en actief deel uit blijven maken van de maatschappij, ook als iemand te maken krijgt met lichamelijke beperkingen. Een scootmobiel kan dan  een mooie oplossing bieden om van A naar B te komen. Het rijden met een scootmobiel is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Een goede training en het bekend raken met de scootmobiel is dan van belang.

Veilig en met vertrouwen de weg op
Bij de aanschaf (via Wmo of eigen aanschaf) van een scootmobiel geeft de leverancier vaak één (beperkte) training. Een verhoogde drempel, een opgebroken weg of een onoverzichtelijke kruising, een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor het kan gebeuren dat de bestuurder niet (meer) de weg op durft. Dat is jammer, want een scootmobiel zorgt voor een hoop vrijheid en stuk zelfstandigheid.

Bij Pieters Behandel Praktijk in Delft en Naaldwijk worden regelmatig trainingen gegeven. Zo kan de bestuurder onder begeleiding ervaren hoe een scootmobiel werkt en of het wel het juiste vervoersmiddel is voor hem/haar. Daarnaast kan de rijvaardigheid, het inzicht en de behendigheid getraind worden waardoor iemand met zelfvertrouwen de weg op gaat met zijn of haar scootmobiel.

Interesse of vragen?
Wilt u ook advies of begeleid worden voor het gebruik van de scootmobiel? Neem dan contact op  met de collega’s van Pieters Behandel Praktijk te bereiken via behandelpraktijk@pietervanforeest.nl of bel naar 0174 – 744 700 (Naaldwijk) of 015 – 515 500 (Delft).