Vrijwilligers Ontmoetingscentrum Vermeertoren in het zonnetje gezet

Vrijwilligers Ontmoetingscentrum Vermeertoren in het zonnetje gezet

Op donderdag 10 november zijn de vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Vermeertoren door Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft bedankt voor hun inzet. Met een smoes zijn de vrijwilligers naar het ontmoetingscentrum gelokt om vervolgens verrast te worden met een bloemetje en een persoonlijk bedankje.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van het ontmoetingscentrum zijn van onschatbare waarde. Zo zijn er Aad en Joep die elke week fietsen met de bezoekers en daarnaast doet Aad veel klusjes, zoals het maken van een garderobe en het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan. Oud-collega Carla komt elke week wandelen met de bezoekers. Ook Majanka wandelt geregeld met de bezoekers en ondersteunt daarnaast op de kamers en bij het fietslabyrint. Conny en Yvon doen creatieve activiteiten met de bezoekers, zoals het maken van kaarten of het bakken van iets lekkers en Wil ondersteunt op de huiskamers om de bezoekers net iets extra’s te kunnen geven. Daarnaast heeft het ontmoetingscentrum nog een aantal nieuwe vrijwilligers mogen ontvangen met wiens hulp ze enorm blij zijn: Tonneke, Dana, Myrte en Tsena.

Alle vrijwilligers ontvingen een bloemetje en werden toegesproken door Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft. Jolanda Gaal vertelt: “Wij vinden het ontzettend belangrijk voor de mensen die dit vrijwilligerswerk voor ouderen doen dat dit blijft bestaan. Dat we dat doorgeven aan de jongere generatie, dat we leerlingen van scholen uitnodigen om eens te komen kijken. En wat we heel graag zouden willen zien is dat er hulp gaat komen voor een extra duofiets voor het ontmoetingscentrum waar hard voor gespaard wordt. Wij hopen dat Onafhankelijk Delft het zover gaat krijgen dat andere fracties gaan proberen om bij het stadsbestuur een mooi bedrag los te krijgen, daar willen we voor gaan en daar zullen we ons voor laten horen in de politiek.”

Duofiets
Bewegen is een dagelijkse activiteit bij het ontmoetingscentrum. Met de duofiets kunnen de bezoekers van het ontmoetingscentrum, maar ook de ouderen uit de wijk, samen met een vrijwilliger heerlijk naar buiten. Om de vrijwilliger ook wat te helpen is elektrische ondersteuning een goed hulpmiddel om beiden te ondersteunen bij deze activiteit. Daarom willen wij graag een elektrische duofiets aanschaffen! Hiervoor is een bedrag van € 3.150,- nodig. Dat kunnen we niet alleen en we hebben uw hulp nodig om dit te realiseren. Daarom is onlangs een inzamelactie van start gegaan! Draagt u ons een warm hart toe en wilt u ons helpen? Ga dan naar www.voorjebuurt.nl en zoek op ‘Vermeertoren’. Namens Ontmoetingscentrum Vermeertoren en de bezoekers alvast heel hartelijk bedankt!

Ook vrijwilliger worden?
Bij Ontmoetingscentrum Vermeertoren is extra hulp altijd meer dan welkom. Heeft u wat tijd over in de week en heeft u hart voor ouderen? Neem dan eens een kijkje op www.vrijwilligerbijpieter.nl voor de vacatures of neem direct contact op met Sylvia Ruigrok-Wolvers via s.ruigrok@pietervanforeest.nl