“Het fijne aan mijn functie vind ik mijn team en dat we bij Pieter van Foreest zo makkelijk over dingen kunnen praten”

Anne van der Meulen - Psychomotorische therapeut en gastvrouw

Ik heb mijn kans gepakt 

Met een vers afgeronde hbo studie Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie in haar zak, kwam Anne van der Meulen (25 jaar) in mei 2020 naar het Westland. Daar ging ze samenwonen met haar vriend en op zoek naar haar droombaan. Die droombaan liet nog even op zich wachten, dus kwam ze via via bij Pieter van Foreest als gastvrouw. Ze houdt van koken en spelletjes doen, en daar kon ze als gastvrouw haar hart aan ophalen. Alsof het zo had moeten zijn kwam er binnen een paar weken een vacature vrij voor een Psychomotorisch therapeut. Haar oog viel op de mate van zelfstandigheid. Een-op-een werken afgewisseld met groepstherapie, zelf plannen en op verschillende locaties werken. “Ik heb mijn kans gepakt”, zegt ze met een grote glimlach. 

"Ik hecht veel waarde aan dat stukje contact. Dus als iemand aan de praat is, kletsen we nog wat"

Vrij in gesprek

Ze stapte in een klein team van PMT’ers en kon vrij in gesprek over haar werkuren en cursusmogelijkheden. Dat vond ze heel prettig. In haar functie observeert ze veel. Iets waar ze van nature al goed in is. Inmiddels heeft ze met succes de training sensorische informatieverwerking afgerond. Die zet ze in om de prikkelverwerking van haar cliënten te onderzoeken. Dit helpt bij het onderzoeken van onbegrepen gedrag.

Ik hecht veel waarde aan dat stukje contact 

Een cliënt komt bij Anne via een aanvraag van een psycholoog. Het verschilt per cliënt hoe lang ze hen ziet. Gemiddeld ziet ze een cliënt een half jaar. Sommigen ziet ze een jaar, anderen kan ze verwijzen naar een bewegingsagoog om de therapie over te nemen. Ook overlegt ze regelmatig met andere disciplines om de behandeling te optimaliseren. Een sessie duurt een half uur, maar dat loopt soms ietsje uit. “Ik hecht veel waarde aan dat stukje contact. Dus als iemand aan de praat is, kletsen we nog wat.” 

Samen fietsen

Anne komt op veel locaties. Vier dagen in de week reist ze van locatie naar locatie, met een grote tas met basis attributen erin. Op dinsdag en woensdag werkt ze dicht bij huis en gaat ze met de fiets. Dinsdag fietst ze altijd met twee collega’s van locatie De Kreek. “Er werken veel meiden met dezelfde leeftijd, dus we zoeken elkaar snel op. Ook buiten het werk.” 

Hecht team 

De PMT-vakgroep is een hecht team ook al werken ze niet zij-aan-zij. “We doen ook wel eens een drankje samen en laatst hadden we een teamuitje met als afsluiter een gezellig etentje.” Anne ziet zichzelf nog heel lang bij Pieter werken. “Het fijne aan mijn functie vind ik mijn team en dat we bij Pieter van Foreest zo makkelijk over dingen kunnen praten. We zijn betrokken bij elkaars leven. Ik voel me goed genoeg om dingen over mezelf en mijn leven te delen… zoals ook dit interview.” 

Gek op koken en bakken

Tijdens haar studie had Anne niet voorzien dat ze met ouderen zou gaan werken. Maar door haar functie als gastvrouw hadden de ouderen van Pieter van Foreest een plekje in haar hart gekregen. Gastvrouw wilde ze dan ook blijven. Dus eens in de twee weken werkt ze voornamelijk een kookdienst in De Hooge Tuinen. “Ik ben gek op koken en bakken. Ik kook en bak thuis ook. Voorheen alleen voor mezelf, sinds vorig jaar voor twee en dan nu voor 16 personen!” En zegt ze met een knipoog naar de bewoners: “Er zit liefde in en dat smaakt altijd lekker.”

Pas jij bij Pieter van Foreest? Vind je vacature