“Toen ik de kans kreeg, heb ik deze met beide handen aangepakt”

Marinda - Leerling Helpende, Die Buytenweye

Marinda is vorig jaar bij Pieter van Foreest komen werken via het Zorghub project. Ze heeft gereageerd op de vacature voor gastvrouw in de zorg die via het project uit was gezet en via deze vacature is ze gaan werken in locatie Die Buytenweye in Delft. Nu volgt ze de opleiding tot helpende en Marinda vertelt graag meer over hoe zij alles ervaren heeft.

Tijd als gastvrouw

Op het moment dat je aangenomen wordt voor het traject om te gaan werken als gastvrouw, word je goed begeleid. Marinda heeft deze begeleiding als erg fijn ervaren: “Ik heb gesolliciteerd op de vacature voor gastvrouw die via het Zorghub project online werd geplaatst. We hebben een soort stage gelopen in De Bieslandhof. Op die manier hadden we de mogelijkheid om kennis te maken met het werk”, vertelt Marinda. Vervolgens is Marinda als gastvrouw terecht gekomen in Die Buytenweye.

“Ik ben als gastvrouw komen werken op een verpleegafdeling. Het welkom in Die Buytenweye was erg warm en ik heb de tijd als gastvrouw als erg fijn ervaren.”

Helpende opleiding

“Mijn motivatie om in de zorg te gaan werken kwam vanuit mijn privésituatie. Ik wilde iets betekenen voor mijn moeder. Zij heeft helaas een mindere gezondheid en ik wil graag voor haar kunnen zorgen. Toen ik de kans kreeg om de helpende opleiding te volgen, heb ik deze natuurlijk met beide handen aangepakt!”, vertelt Marinda enthousiast. Ze doet een BBL-leertraject, dit betekent dat Marinda drie dagen per week werkt en een dag in de week naar school gaat. De opleiding duurt in totaal anderhalf jaar.

“Dit is een fijne mix die perfect past bij mijn huidige gezinssituatie.” Marinda vervolgt: “Daarbij krijg ik op het werk tijd om aan mijn huiswerkopdrachten te werken, dit is ook erg fijn.”

Fijne bewoners en collega’s

Marinda vertelt over de afdeling waar ze nu werkt: “Op dit moment werk ik op een zorgafdeling. Ik heb een hele goede band met de bewoners en zulke fijne collega’s. Het is zo fijn als je in de ochtend bij iemand komt die zegt het fijn te vinden dat je er weer bent. Of een bewoonster waar je in de ochtend even bij op bed gaat zitten en die je dan een knuffel geeft en zo dankbaar is voor de zorg die je geeft. De band die je creëert met de bewoners is zo mooi.”

Marinda is enthousiast over haar werk als gastvrouw, maar ook dankbaar voor de kans die zij heeft gekregen om de helpende opleiding te gaan volgen. Ze vertelt daar het volgende over: “Als iemand overweegt om te gaan werken in de zorg, kan ik alleen maar zeggen:

‘Ga ervoor!’

Zeker als je zo’n mooie kans krijgt via bijvoorbeeld een project zoals Zorghub, grijp die kans dan aan! Je kunt zoveel betekenen voor de bewoners en ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Ambities

Op de vraag of Marinda nog ambities heeft, antwoordt ze:

“Jazeker, ik zou graag nog doorleren na de helpende opleiding. moet ik even wachten tot mijn kinderen iets ouder zijn, zodat ik me volledig op de opleiding hierna kan focussen!”

Ook een toffe baan in de zorg?

Houd dan onze website www.werkenbijpieter.nl en onze social media kanalen in de gaten. Hier plaatsen we regelmatig vacatures op, ook vanuit het Zorghub project.

Pas jij bij Pieter van Foreest? Vind je vacature