“Ik heb de leukste baan van Nederland”

Michel van Zanten - Gastheer, Lindenhof

Als je Michel van Zanten vraagt wat het mooiste is aan zijn werk dan zegt hij direct dat hij de leukste baan van Nederland heeft. Michel is mede door project Zorghub aan de slag gegaan als gastheer op locatie Lindenhof. Hij vertelt graag over hoe hij terecht is gekomen bij Lindenhof en waarom hij het werk daar zo leuk vindt.

Project Zorghub

“Ik werkte hiervoor bij Werkse en werd daar door de jobcoach benaderd met de vraag of ik open stond voor een baan in de zorg. Ik heb in het verleden, zo’n 20 jaar geleden stage gelopen bij verschillende locaties van Pieter van Foreest en daarom wist ik dat deze baan op mijn lijf geschreven was”. Hij herinnert zich zijn stage tijd nog goed, hij had het erg naar zijn zin en kon daarom geen nee zeggen op dit aanbod.

“Dit aanbod kon mij gedaan worden door het project Zorghub, ik vind het zo fijn dat ik van betekenis kan zijn voor de bewoners van Lindenhof”.

Werken als gastheer

Michel vertelt enthousiast over zijn werkzaamheden, want die zijn heel erg uitgebreid. “Ik maak een praatje met de bewoners als ze daar behoefte aan hebben, maar ik schenk bijvoorbeeld ook koffie en thee. Zelf sport ik graag dus ik vond het super leuk om een beweegactiviteit met de bewoners te doen!”. Eigenlijk is geen dag hetzelfde voor Michel, elke dag heeft hij een ander takenpakket en probeert hierin zelf ook mee te denken.

“Zo wil ik als het mooier weer wordt bijvoorbeeld lekker gaan wandelen met bewoners, misschien wel in het park hierachter”. 

Betekenis

Als Michel gevraagd wordt wat de kans om te werken bij Pieter van Foreest, mede door project Zorghub, hem gebracht heeft zegt hij: “Het doet me echt goed dat ik van betekenis kan zijn voor mensen in Lindenhof. Ik ben van betekenis voor zowel de bewoners als voor de collega’s. Mijn functie als gastheer is een belangrijke functie en het doet me goed om te zien hoe fijn mensen het vinden als je bijvoorbeeld even tijd maakt voor een praatje”. Ook vindt hij het fijn om weer aan het werk te zijn en iets te mogen doen wat hij echt heel erg leuk vindt.

Humor

Daarnaast wil Michel nog kwijt dat humor heel erg belangrijk is.

“Ik ben zelf groot fan van Mr. Bean en de meeste bewoners kennen hem ook wel. Zijn humor vind ik zo goed en ik vind het heel fijn als ik bewoners kan laten lachen met een grapje dat ik maak. Het is van belang dat je het naar je zin hebt in je werk en humor hoort daar ook bij!”.

Michel benadrukt dat het werk van een gastheer echt heel belangrijk is en dat het heel fijn en mooi is dat Zorghub en Pieter van Foreest dit mogelijk maken. Hij geeft aan dat er waarschijnlijk nog meer collega’s vanuit het project gaan starten de komende maanden en is hier erg enthousiast over.

Pas jij bij Pieter van Foreest? Vind je vacature