Boven Verwachting Prijs 2024 uitgereikt!

Boven Verwachting Prijs 2024 uitgereikt!

Traditiegetrouw is de Boven Verwachting Prijs tijdens de jaarlijke nieuwjaarsreceptie weer uitgereikt! Gert-Jan Waterink en Marja van Leeuwen van het Klein Breteler Fonds hebben samen de winnaars bekendgemaakt. 

Genomineerden
Er waren dit jaar drie genomineerden met elk hele mooie initiatieven die de kwaliteit van leven voor cliënten verbeteren. Dit jaar hebben de genomineerden een video opgenomen met een pitch, in de video vertelden ze over hun idee en probeerden ze de jury te overtuigen. De jury heeft de video’s vooraf bekeken en hierna gestemd op welke zij het beste vonden. De jury vond echter dat alledrie de genomineerden een prijs verdienden, omdat zij zeer enthousiast waren over de ideeën. Het Klein Breteler Fonds was het hiermee eens en bereid om deze keer drie prijzen uit te reiken.

De uitslag was als volgt…

1. Een geheugendeuntje
Een idee vanuit de ontmoetingscentra. Zij willen graag speciale OER-radio's verspreiden over huiskamers om muziek onderdeel te maken van het dagelijks leven van cliënten/bezoekers en hiermee de positieve effecten van muziek op mensen met dementie ervaren. 

2. Plukkie al in Die Buytenweye
Zij willen graag een hobbykas in de tuin van Die Buytenweye, zodat cliënten een zinvolle dagbesteding kunnen ervaren wanneer zij gebruikmaken van de tuin. Zo kan er misschien binnenkort wel eigen groenten en fruit geteeld worden door bewoners van Die Buytenweye!

3. Sharing is Caring
Een plek waar het welzijnsaanbod gedeeld wordt met collega's onderling. Zo kunnen welzijnsactiviteiten van locaties uitgewisseld worden om zoveel mogelijk verschillende activiteiten aan te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een suikerspinmachine of een braintrainer. 

Stuk voor stuk prachtige ideeen, elk team krijgt een bedrag om hun idee uit te werken (1e prijs: €10.000 / 2e prijs: €5000 / 3e prijs: €2500). We kijken natuurlijk uit naar de uitvoering van de ideeën. Wanneer er updates zijn zullen we dat hier plaatsen, dus houdt onze site zeker in de gaten! 

Boven Verwachting Prijs
Sinds 2016 organiseert Pieter van Foreest de Boven Verwachting Prijs, dit biedt collega’s de mogelijkheid om ideeën die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze cliënten in te dienen. De winnaars kunnen het idee bovendien direct realiseren. De prijs wordt medemogelijk gemaakt door Het Klein Bretelerfonds.