Chamayne is voor één dag onze 'baas'

Chamayne is voor één dag onze 'baas'

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt die kans aan honderden leerlingen door hen een dag mee te laten 'werken' in verschillende bedrijven en organisaties. Pieter van Foreest is ook dit jaar wederom van de partij! Andrea Jaszmann, directeur het Westland en Midden-Delfland, geeft de touwtjes uit handen aan Chamayne.

Vandaag is Chamayne onze baas voor een dag 

Een dag samen op pad
Op 1 juni heeft Andrea Jaszmann Chamayne opgehaald op school, het Stanislas College Krakeelpolderweg in Delft, en hebben zij samen met andere leerlingen en bazen ontbeten in Theater de Veste.

Verwelkoming in De Bieslandhof
Vervolgens gingen ze naar De Bieslandhof waar ze werden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers door Melanie van der Velde, Lydi Brouwer en Henriette van den Brink. Na de kennismaking en wat te drinken wordt Chamanye rondgeleid door de nieuwe tuin en wordt haar gevraagd om mee te denken en mee te werken aan de ontwikkelingen hiervan. Melanie vertelt ondertussen alles over het zorgconcept en over het zorgen voor mensen met dementie. 

Planten poten, bloemschikken en een hoop gezelligheid
Na de rondleiding is het tijd om richting een afdeling te gaan. Chamanye helpt mensen met dementie bij het poten van planten en kruiden op de afdeling. Het is mooi om te zien hoe zij in contact is met deze bewoners. Wanneer alle plantjes en kruiden er goed bijstaan gaat Chamanye richting de tuinkas om somatische bewoners te ondersteunen bij het bloemschikken. De bewoners genieten volop van de aanwezigheid van Chamanye en het klikt goed tussen jong en oud.

Gezamelijke lunch om de dag af te sluiten
Na deze fijne en geslaagde dag staat er voor Chamanye en de betrokken collega’s een heerlijke lunch klaar in de tuinkas. Hier word teruggekeken en nagepraat over de momenten die onze bazin Chamanye vandaag heeft gehad en heeft Chamanye enthousiast haar goede ideeën kunnen terugkoppelen aan het management team.

En dan....
Einde van de dag. Andrea brengt Chamanye weer terug naar school. Wat een verrassende en leuke dag! Chamanye en wij kunnen terugkijken op een fijne, gezellige en leerzame dag.

'Wat leuk om op deze manier de touwtjes uit handen te geven voor een dag en jongeren kennis te laten maken met het mooie vakgebied ouderenzorg.'

Het idee rondom De Baas van Morgen
Kinderen die opgroeien in gebieden met sociaaleconomische achterstand proeven aan beroepsmatig succes. Tijdens JINC Baas van Morgen worden ze thuis of op school opgehaald,  waarna ze een dag op de stoel van een CEO, directeur of politicus mogen zitten. Ze schuiven aan bij vergaderingen en werkbezoeken, lunchen met de Baas van Vandaag en voeren onderzoek uit naar een bepaald vraagstuk.

Impact
En dat heeft impact, op verschillende vlakken. In de eerste plaats geeft het leerlingen een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en een bredere horizon. Ze ondervinden, zo horen we vaak, voor het eerst dat het bedrijfsleven voor hen toegankelijk is. Daarnaast ontdekken ze hoeveel beroepen er bij ‘hun’ bedrijf bestaan en wat ze leuk vinden. Ook doen ze een waardevol contact op voor later: de ‘echte’ baas behoort nu immers tot zijn/haar netwerk-contacten.