Nieuwe riksja’s voor Fietsen Alle Jaren Delft: feestelijke overhandiging door oprichter Ole Kassow

Nieuwe riksja’s voor Fietsen Alle Jaren Delft: feestelijke overhandiging door oprichter Ole Kassow

Op woensdag 16 oktober 2024 heeft Fietsen Alle Jaren Delft twee splinternieuwe riksja’s in ontvangst mogen nemen. Deze riksja’s zijn persoonlijk overhandigd vanuit de moederorganisatie Cycling Without Age (CWA) door de oprichter van het wereldwijde initiatief, Ole Kassow uit Denemarken, en Pernille Bussone. Met de overhandiging van de riksja’s worden twee van de drie huidige riksja’s vervangen. De oude riksja’s zullen worden opgeknapt en opnieuw ingezet in de omgeving van Delft, waardoor ze een tweede leven krijgen.

De uitreiking van de nieuwe riksja’s
De uitreiking vond plaats op de Markt in Delft en was een bijzondere gebeurtenis waarbij verschillende betrokkenen aanwezig waren. De riksja’s werden overhandigd aan de bestuursleden van Fietsen Alle Jaren Delft, oftewel de "Riksjefs": Sascha van Eijk, Loes Zwaard en Guus Mentink, samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers. Paul Karlas, de fietsenmaker die de service en het onderhoud van de riksja’s verzorgt, was eveneens aanwezig. Daarnaast was een van de eigenaren van café de Oude Jan erbij, als onderdeel van de "koffie maatjes" die gratis koffie schenken voor de riksja-piloten en passagiers. Andere koffiemaatjes zijn De Gist, Kopie Koffie, Knus en Du Midi.

Sponsoren
De nieuwe riksja’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Fonds1818, de Gemeente Delft, Stalpaerd van de Wiele en het Oranje Fonds. Fietsen Alle Jaren Delft is enorm dankbaar voor deze bijdrage, die het mogelijk maakt om ouderen en mensen met beperkte mobiliteit blijvend te kunnen laten genieten van fietsritjes in de buitenlucht. Hoewel twee riksja’s nu vervangen zijn, is er nog één riksja in Delft die vernieuwing nodig heeft. Daarnaast zoekt Fietsen Alle Jaren Delft naar sponsors voor een brommobiel die tijdens de wintermaanden gebruikt kan worden, zodat de dienstverlening ook bij slechter weer kan doorgaan. Bedrijven en particulieren die hieraan willen bijdragen, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen via delfland@fietsenallejaren.nl.

Over Fietsen Alle Jaren Delft
Fietsen Alle Jaren Delft biedt met hun drie riksja’s wekelijkse ritjes aan voor vaste klanten en voor mensen die af en toe een rit willen maken. Vanuit ontmoetingscentra van Pieter van Foreest wordt er zes keer per week gereden, en vanuit de GGZ twee keer per week. Daarnaast zijn de riksja’s ook beschikbaar voor losse ritten. Interesse om zelf een keer mee te gaan of kent u iemand die dat graag zou willen? Of vindt u het leuk om als vrijwilliger op het zadel van de riksja te stappen? Neem dan contact op via e-mail: delfland@fietsenallejaren.nl.

Over Fietsen Alle Jaren
Fietsen Alle Jaren is in 2012 begonnen in Denemarken. Oprichter Ole Kassow wilde ouderen helpen om weer te fietsen, maar moest een oplossing verzinnen voor hun beperkte mobiliteit. Zijn antwoord was een fietsriksja waarmee hij gratis ritjes aanbood aan mensen uit het plaatselijke verzorgingshuis.

In 2014 werd de eerste stap naar Nederland gezet. De oprichter van het eerste Nederlandse initiatief, Boi Huisman, woonde toen in Denemarken en maakte daar kennis met Fietsen Alle Jaren. Dit inspireerde hem om het project ook in Nederland op te zetten. Na een succesvolle start in Nijmegen werd het initiatief uitgebreid naar vele andere steden, waaronder in 2018 in Delft.

Meer informatie? Kijk op https://fietsenallejaren.nl/delft/