Opening Seniorenhonk op 3 mei

Opening Seniorenhonk op 3 mei

Op vrijdag 3 mei 2024 opent het Seniorenhonk voor het eerst zijn deuren. Een laagdrempelige inloopplek waar (kwetsbare) ouderen terecht kunnen om mensen te ontmoeten, interesses te delen, deel te nemen aan activiteiten en vriendschappen te sluiten. Omdat samen leuker is dan alleen!  

Laagdrempelige ontmoetingsplek 
Wilt u ook mensen leren kennen in uw buurt? Gezellig samen praten en een kopje koffie of thee drinken? Interesses delen en misschien wel vriendschappen sluiten? Samen maken we er een gezellige ochtend van. Kent u iemand die dit wellicht ook leuk vindt? Neem diegene dan vooral gezellig mee! 

Locatie en tijd 
Het Seniorenhonk zal elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn, gevestigd in de Vermeertoren aan de Van Beresteynstraat 169c, 2614 HE Delft. Binnenkort opent ook een Seniorenhonk in Buitenhof en Binnenstad/Wippolder. Hierover volgt nog meer informatie. 

Samenwerking 
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeente Delft, Delft voor Elkaar, Vidomes en Pieter van Foreest. Gezamenlijk streven zij ernaar om een veilige en warme omgeving te bieden, voor mensen die behoefte hebben aan zinvolle contacten en ontmoetingen en (nog) geen behoefte hebben aan professionele ondersteuning vanuit bijvoorbeeld een ontmoetingscentrum.  

Vrijwilligers 
Om deze omgeving te realiseren, zullen de ouderen worden begeleid door vrijwilligers, met ondersteuning van medewerkers van de ontmoetingscentra of Delft voor Elkaar. Er is echter nog behoefte aan extra vrijwilligers om dit project te ondersteunen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Danaï Starrenburg of Angela van Leeuwen via 015-5158200.