“Als je de bewoners ziet stralen dan weet je waar je het voor doet”

Joost - Vrijwilliger van Regal Rexnord, De Terwebloem

Bij woonzorgcentrum De Terwebloem in Poeldijk was in juli de week van de zomerse dans en muziek. De bewoners hadden op donderdagavond al kunnen genieten van een heerlijke barbecue. En op vrijdagmiddag zouden ze als verrassing getrakteerd worden op een schaaltje vers fruit (bowl). Het fruit moest alleen nog even geschild worden en daar werd de hulp van bedrijf Regal Rexnord voor ingeroepen. Joost werkt bij Regal Rexnord en vertelt: “De Terwebloem zit voor mij maar een paar straten verderop, dus dit was voor mij een thuiswedstrijd. Ik was de enige vrijwilliger die middag, dus er stond me een zware kluif te wachten. Gelukkig hielp Begeleider Welbevinden Petra me een handje met het schillen van de grote schaal met fruit. Toen de schaal met bowl tot de rand toe gevuld was, werd het hoog tijd om alle bewoners langs te gaan. Dankzij De Vrienden van de Terwebloem is er een mooie kar gemaakt om de traktatie op een feestelijke manier rond te brengen. Het waren toch al snel 50 deuren waar aangebeld moest worden, dus het was aardig doorlopen en ook waren we van harte welkom op de sfeervolle woningen van Kleinschalig Wonen.”

 “Gelukkig was er wel nog wat tijd om hier en daar even een kort praatje te maken. En dan overal uitleggen dat we bij Regal Rexnord elk jaar 16 uur vrijwilligerswerk mogen doen tijdens werktijd. Daar stond men wel van te kijken. En je gaat er dan vanuit dat je dan ook mag uitleggen wat Regal Rexnord voor een bedrijf is. Maar nee, veel bewoners kenden ons bedrijf al. Een iemand had zelfs in een ver verleden bij MCC gewerkt en enkele anderen kenden wel iemand die er werkt of heeft gewerkt.”

 “We werden overal met open armen ontvangen. Fijn om iedereen zo een leuke dag te bezorgen. Petra vertelde met passie over haar werk en dat ze zeer dankbaar zijn van alle hand- en spandiensten van vele vrijwilligers binnen De Terwebloem. Hopelijk staan er straks nog veel collega's uit het team van Regal Rexnord bij de Terwebloem op de stoep, want als je de bewoners ziet stralen dan weet je waar je het voor doet!”

Pas jij bij Pieter van Foreest? Vind je vacature