Helpende zorg & welzijn dienstverlening opleiding mbo niveau 2

Helpende zorg & welzijn opleiding mbo niveau 2

Gaat jouw hart sneller kloppen van de ouderenzorg? En maak jij graag het verschil bij het welbevinden van onze cliënten? Denk jij in mogelijkheden en wil je graag mensen helpen in hun dagelijkse leven? Tijdens de opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) leer je alles wat je nodig hebt voor de verzorging, ondersteuning en begeleiding van (ouderen) mensen. 

Duur van opleiding: 1,5 jaar
Locatie opleiding: ROC Mondriaan, Brasserskade Delft
Niveau: mbo niveau 2
Startmoment: april en november

Opleiding met baangarantie

Bij Pieter van Foreest bieden wij de mogelijkheid om te werken en te leren tegelijkertijd. Dit wordt ook wel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) genoemd. We zijn door het kenniscentrum SBB aangewezen als erkend leerbedrijf. We werken nauw samen met het ROC Mondriaan. Regelmatig is er afstemming tussen de docenten van het ROC en de praktijkopleiders van Pieter van Foreest. Deze unieke samenwerking garandeert een uitstekende leerschool. Als leerling maak je deel uit van een zorgteam en krijg je professionele praktijkbegeleiding. Het team waarin je samenwerkt, bestaat uit gemotiveerde collega’s met passie voor de cliënt. Samenwerken, verbinden, eigen inbreng, voor elkaar klaarstaan en elkaar aanvullen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. Op deze manier is er een optimale afstemming tussen theorie en praktijk!

Rol van Helpende

Als Helpende heb je een afwisselende en verantwoordelijke baan. Je verdiept je in de cliënt. Je zorgt dat je op de hoogte bent van het zorg(leef)plan en de rapportages. Je zorgt voor de lichamelijke verzorging van de cliënt en kijkt ook verder dan dit. De kwaliteit van leven van de cliënt staat voorop. Dat betekent dat je zoveel mogelijk aansluit bij de zorgvraag en bij de gewoontes en behoeften van cliënten. Je stimuleert de cliënten om zoveel als mogelijk zelf te doen. Je houdt continu vinger aan de pols of alles nog naar tevredenheid loopt voor de cliënten. Je bent hét gezicht voor de cliënt en naasten.

Opzet en inhoud van de opleiding

Lesdagen: elke schoolweek is er één verplichte lesdag op school (fysiek) of soms digitaal (online les). Welke lesdag dit gaat zijn is nog niet bekend. 100% aanwezigheid is tijdens deze lessen verplicht. De lestijden zijn van 08:00 tot 17:00 uur.

Uren indeling: in totaal ben je per week 32 uur aan het werk in combinatie met school. Je werkdagen zijn verspreid over de 7 dagen in de week in onregelmatige diensten. 

Huiswerk: houd rekening met 4 tot 8 uur per week thuisstudie (huiswerk, voorbereiding etc.).

Toelatingseisen

De selectieprocedure verloopt in samenwerking met het ROC Mondriaan;

  • Uiteraard een positief sollicitatiegesprek
  • Je bent minimaal 17 jaar en 9 maanden, je hebt minimaal een VMBO basis of kadergerichte leerweg diploma óf bent in het bezit van een niveau 1 diploma (entreeopleiding)
  • Je bent in het bezit van een goed werkende laptop met Office 365 (Word, Excel, PowerPoint)

Wat bieden wij?

  • Salaris op basis van CAO VVT;
  • Overeenkomst voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een vast contract na het behalen van je diploma;
  • Je ontvangt een contract (leerarbeidsovereenkomst) van 28 uur
  • Pieter van Foreest betaalt jouw studiekosten 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, E-learning, 8% vakantietoeslag, 7,4% eindejaarsuitkering, vergoeding voor fitness, een fietsregeling en de mogelijkheid om met vakantieverlofuren bijvoorbeeld dagjes uit of een elektrische fiets te kopen;

Aanmelden

Heb je meer informatie nodig of wil je vragen stellen? Dat kan ook via Recruiter Opleiden, Sanne Kartopawiro, via opleiden@pietervanforeest.nl.