Verzorgende ig opleiding mbo niveau 3

Verzorgende ig opleiding

Gaat jouw hart sneller kloppen van de ouderenzorg? En maak jij graag het verschil bij het welbevinden van onze cliënten? Denk jij in mogelijkheden en wil je graag mensen helpen in hun dagelijkse leven? Tijdens de opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) leer je alles wat je nodig hebt voor de verzorging, ondersteuning en begeleiding van (ouderen) mensen. 

Duur van opleiding: 2,5 jaar
Locatie opleiding: ROC Mondriaan, Brasserskade Delft
Niveau: mbo niveau 3
Startmoment: januari en september

Opleiding met baangarantie

Bij Pieter van Foreest bieden wij de mogelijkheid om te werken en te leren tegelijkertijd. Dit wordt ook wel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) genoemd. We zijn door het kenniscentrum SBB aangewezen als erkend leerbedrijf. We werken nauw samen met het ROC Mondriaan. Regelmatig is er afstemming tussen de docenten van het ROC en de praktijkopleiders van Pieter van Foreest. Deze unieke samenwerking garandeert een uitstekende leerschool. Als leerling maak je deel uit van een zorgteam en krijg je professionele praktijkbegeleiding. Het team waarin je samenwerkt, bestaat uit gemotiveerde collega’s met passie voor de cliënt. Samenwerken, verbinden, eigen inbreng, voor elkaar klaarstaan en elkaar aanvullen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. Maar we houden ook van hard werken en een grapje op z´n tijd. Op deze manier is er een optimale afstemming tussen theorie en praktijk!

Rol van verzorgende ig

Als leerling verzorgende ig vervul je een onmisbare rol in de verzorging van de cliënten in één van onze locaties. Je geeft ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, zoals het wassen en aankleden. Passend binnen je opleidingsfase signaleer, controleer en bewaak je de vitale lichaamsfuncties. Je geeft injecties, medicijnen en verzorgt wonden. Tevens draag je zorg voor het welbevinden in de vorm van activiteiten en houd je rekening met de eigen regie van de cliënt. Persoonsgerichte zorg is een belangrijk onderdeel van hoe je de ondersteuning biedt.

Opzet en inhoud van de opleiding

Lesdagen: elke schoolweek is er één verplichte lesdag, op school (fysiek) of soms digitaal (online les). Welke lesdag dit gaat zijn is nog niet bekend. 100% aanwezigheid is tijdens deze lessen verplicht. De lestijden zijn van 08:00 tot 17:00 uur.

Uren indeling: in totaal ben je per week 32 uur aan het werk in combinatie met school. Je werkdagen zijn verspreid over de 7 dagen in de week in onregelmatige diensten.  

Huiswerk: houd rekening met 8 tot 12 uur per week thuisstudie (huiswerk, voorbereiding etc.)

Toelatingseisen

De selectieprocedure verloopt in samenwerking met het ROC Mondriaan;

  • Een onderdeel van de procedure is de instaptoets (rekenen, Nederlands en de talentscan) waaruit blijkt dat je met de opleiding kan starten. Deze toetsen duren elk 1,5 uur
  • Uiteraard een positief sollicitatiegesprek
  • Je bent minimaal 17 jaar en 9 maanden, je hebt een havo-diploma of een VMBO theoretische leerweg diploma óf je bent in het bezit van een zorgdiploma Helpende (niveau 2)
  • Je bent in het bezit van een goed werkende laptop met Office 365 (Word, Excel, PowerPoint)
  • Werken in de zorg betekent 24/7 beschikbaar zijn. Dus alle diensten kunnen werken, eventueel 07.00 uur kunnen beginnen maar ook weekenden en nachten werken. Lukt dat niet, dan kom je helaas niet in aanmerking voor dit traject.

Wat bieden wij?

  • Salaris op basis van CAO VVT;
  • Overeenkomst voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een vast contract na het behalen van je diploma;
  • Je ontvangt een contract (leerarbeidsovereenkomst) van 28 uur
  • Pieter van Foreest betaalt jouw studiekosten 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, E-learning, 8% vakantietoeslag, 7,4% eindejaarsuitkering, vergoeding voor fitness, een fietsregeling en de mogelijkheid om met vakantieverlofuren bijvoorbeeld dagjes uit of een elektrische fiets te kopen;

Aanmelden

Heb je meer informatie nodig of wil je vragen stellen? Dat kan ook via Recruiter Opleiden, Sanne Kartopawiro, via opleiden@pietervanforeest.nl .