Verpleegkundige opleiding mbo niveau 4

Verpleegkundige opleiding

Ben jij een kar trekker en heb jij een hart voor de ouderenzorg? Zoek jij een afwisselende en verantwoordelijke baan? Waarbij je verpleegt, verzorgt en cliënten begeleidt die (complexe) zorg en ondersteuning nodig hebben? Ben je daarnaast ook stressbestendig en kun je je professioneel opstellen? Dan is dit beroep zeker iets voor jou. Als mbo verpleegkundige maak je voor de cliënt het verschil!

Duur van opleiding: 4 jaar
Locatie opleiding: ROC Mondriaan, Brasserskade Delft
Niveau: mbo niveau 4
Startmoment: september

Opleiding met baangarantie

Bij Pieter van Foreest bieden wij de mogelijkheid om te werken en te leren tegelijkertijd. Dit wordt ook wel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) genoemd. We zijn door het kenniscentrum SBB aangewezen als erkend leerbedrijf. We werken nauw samen met het ROC Mondriaan. Regelmatig is er afstemming tussen de docenten van het ROC en de praktijkopleiders van Pieter van Foreest. Deze unieke samenwerking garandeert een uitstekende leerschool. Als leerling maak je deel uit van een zorgteam en krijg je professionele praktijkbegeleiding. Het team waarin je samenwerkt, bestaat uit gemotiveerde collega’s met passie voor de cliënt. Samenwerken, verbinden, eigen inbreng, voor elkaar klaarstaan en elkaar aanvullen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. Op deze manier is er een optimale afstemming tussen theorie en praktijk!

Rol van verpleegkundige

Als leerling mbo verpleegkundige binnen Pieter van Foreest werk je ernaar toe om de rol van verpleegkundige je eigen te maken. Het werk van een verpleegkundige is afwisselend, dynamisch en elke dag is anders. Je verricht verpleegtechnische handelingen die je gedurende de opleiding leert. Je kunt uiteindelijk met jouw helicopterview (de afdeling) coördineren. Ook door het klinisch redeneren (dit is een vakgebied dat je aangeleerd krijgt op school) maak je het triageren jezelf eigen. Verder heb je een adviserende, ondersteunende en coachende rol. Je hebt nauw contact met verschillende disciplines en sluit aan bij diverse overlegvormen. Jouw inbreng hierin is belangrijk, zodat alles op rolletjes loopt, voor zowel de client als je collega’s. Om jou klaar te stomen voor deze veelzijdige functie word je door de verpleegkundige van jouw locatie begeleidt.

Je leert tijdens de opleiding Verpleegkundige alles wat je nodig hebt om als mbo verpleegkundige aan de slag te gaan. 

Opzet en inhoud van de opleiding

Lesdagen: elke schoolweek is er één verplichte lesdag op school (fysiek) of soms digitaal (online les). Welke lesdag dit gaat zijn is nog niet bekend. 100% aanwezigheid is tijdens deze lessen verplicht. De lestijden zijn van 08:00 tot 17:00 uur.

Uren indeling: in totaal ben je per week 32 uur aan het werk in combinatie met school. Je werkdagen zijn verspreid over de 7 dagen in de week in onregelmatige diensten. 

Huiswerk: houd rekening met 8 tot 12 uur per week thuisstudie (huiswerk, voorbereiding etc.).

Toelatingseisen

De selectieprocedure verloopt in samenwerking met het ROC Mondriaan;

  • Een onderdeel van de procedure is de instaptoets (rekenen, Nederlands en de talentscan) waaruit blijkt dat je met de opleiding kan starten. Deze toetsen duren elk 1,5 uur
  • Uiteraard een positief sollicitatiegesprek
  • Je bent minimaal 17 jaar en 9 maanden, je hebt een havo-diploma of een VMBO theoretische leerweg diploma óf je bent in het bezit van een zorgdiploma Helpende (niveau 2) of Verzorgende (niveau 3);
  • Je bent in het bezit van een goed werkende laptop met Office 365 (Word, Excel, PowerPoint)

Wat bieden wij?

  • Salaris op basis van CAO VVT;
  • Overeenkomst voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een vast contract na het behalen van je diploma;
  • Je ontvangt een contract (leerarbeidsovereenkomst) van 28 uur
  • Baangarantie na het behalen van je diploma
  • Pieter van Foreest betaalt jouw studiekosten 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, E-learning, 8% vakantietoeslag, 7,4% eindejaarsuitkering, vergoeding voor fitness, een fietsregeling en de mogelijkheid om met vakantieverlofuren bijvoorbeeld dagjes uit of een elektrische fiets te kopen;

Aanmelden

Heb je meer informatie nodig of wil je vragen stellen? Dat kan ook via Recruiter Opleiden, Sanne Kartopawiro, via opleiden@pietervanforeest.nl .