Bronzen certificaat Milieuthermometer door diverse locaties behaald!

Bronzen certificaat Milieuthermometer door diverse locaties behaald!

Duurzaamheid is een belangrijk thema, daarom vinden wij het van belang om als organisatie altijd te blijven kijken hoe we kunnen verduurzamen. Vol trots kunnen wij dan ook delen dat vijf locaties een bronzen certificering via Milieuthermometer Zorg hebben behaald. Daarnaast hebben vier andere locaties hun jaarlijkse keuring met succes doorstaan en behouden zij hun certificaat.

De Milieuthermometer is een tool om te toetsen of je voldoet aan bepaalde richtlijnen op het gebied van duurzaamheid. Locaties De Hooge Tuinen, De Terwebloem, Duinhof / Strandgoed ter Heijde, Sonnevanck, en Triangel hebben dit jaar hun eerste keuring gehad en hebben daarmee het bronzen certificaat behaald. Daarnaast hebben de locaties Ontmoetingscentrum Dock van Delft, Veenhage, Akkerleven en De Kreek met succes hun jaarlijkse keuring doorstaan en behouden daarmee hun certificaat.

Bronzen keurmerk
Het bronzen certificaat is een belangrijke erkenning van de inspanningen van onze collega’s op deze locaties om op een milieuvriendelijke manier te werken. Het houdt namelijk in dat deze locaties voldoen aan 43 strenge criteria op het gebied van energiebesparing, afvalbeheer, mobiliteit, watergebruik en andere milieuaspecten. Hier zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Nieuwe pilots
Natuurlijk starten er dit jaar weer nieuwe locaties om ook voor het bronzen keurmerk te gaan. De locaties die dit jaar gaan starten zijn De Opmaat en Die Buytenweye. Ook zij zullen zich in gaan zetten om het keurmerk te behalen en volgend jaar volgen weer nieuwe locaties! 

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk thema en daar hebben wij als zorgorganisatie natuurlijk ook aandacht voor. Op dit moment is de zorgsector verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik. Door simpelweg de zorg te geven die nodig is draagt de zorgsector bij aan de klimaatcrisis. Dat willen we uiteraard waar mogelijk tegengaan. Daarom heeft Pieter van Foreest eind vorig  jaar de Green Deal 3.0 getekend. De Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen om verschillende sectoren te verduurzamen, waaronder de zorgsector.