Dagbesteding voor bewoners Weidevogelhof in voormalig Pieters Brasserie vol liefde opgestart

Dagbesteding voor bewoners Weidevogelhof in voormalig Pieters Brasserie vol liefde opgestart

Shary: “Eigenlijk ben ik al heel wat jaren werkzaam bij Pieter van Foreest. Ik ben begonnen als helpende tijdens mijn studie MMZ en heb stagegelopen bij het ontmoetingscentrum Mozartlaan in Delft. Omdat er toen veel bezoekers een plekje kregen toegewezen binnen één van de locaties, is mij aangeboden om aan de slag te gaan bij het ontmoetingscentrum van Weidevogelhof. Hier heb ik met veel plezier gewerkt. Drie maanden geleden werd ik gewezen op een vacature waarbij stond vermeld dat er een dagbesteding werd opgestart in voormalig Pieters Brasserie. Ik twijfelde geen moment en solliciteerde. Ik werd direct aangenomen en heb sindsdien mijn plek helemaal gevonden.”

“Het is elke dag weer een feestje om de stralende en blije gezichten van de bewoners en bezoekers te zien wanneer zij binnenkomen”

“De dagbesteding is 5 dagen in de week geopend van 10:00 tot 16:30 en wij ontvangen hier tussen de 10 en 14 bewoners met zowel lichamelijke als cognitieve problemen” gaat Shary verder. “Het is elke dag een feestje om te zien hoe blij de mensen zijn wanneer zij hier binnenkomen. Zij kijken er echt naar uit om weer onder elkaar te zijn en samen een leuke dag te beleven”.

Locatie Weidevogelhof bestaat uit meerdere woontorens. Niet alleen de bewoners van woontoren Patrijs zijn welkom, ook vanuit woontorens Kwartel en Watersnip sluiten bewoners aan die door de gastvrouw naar de dagbesteding worden begeleid.

De dagbesteding is een enorm succes. Daar zijn we superblij mee. Het mooie is dat veel bewoners elkaar al kennen en dit geeft een warm en vertrouwd gevoel. Echter zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende karakters, en voor iedereen een gepaste en uitdagende dagindeling maken, vergt flexibiliteit en creativiteit van Shary. Al ziet zij dit als één grote uitdaging vol plezier en avontuur.

Iedereen kan en mag zichzelf zijn
“Iedereen mag hier zichzelf zijn en wij proberen, door goed te kijken iemands interesses en hobby’s, passende activiteiten aan te bieden. Dit varieert van een potje rummikub, het voorlezen van een boek, een middag sjoelen tot gezamenlijk pannenkoeken bakken. Daarnaast is het natuurlijk een cadeautje om de bewoners zo goed te mogen leren kennen en er zo voor iedereen een topdag van te maken” vult Shary aan.

Samenwerking met collega’s van het ontmoetingscentrum
Wanneer we vragen of het ontmoetingscentrum Pijnacker ook bij de dagbesteding betrokken is reageert Shary enthousiast. “Mijn collega’s van het ontmoetingscentrum zijn zeker betrokken. Wij hebben onderling contact op het gebied van hobby’s en interesses. Zo was er laatst een bezoeker bij het ontmoetingscentrum die dolgraag wilde klaverjassen. Hier op de dagbesteding hebben wij bewoners die dit ook heel graag doen, dus kon meneer aansluiten voor een gezellige middag klaverjassen. Maar ook andersom; bij het ontmoetingscentrum gymmen zij op maandag, en sluiten sommige bewoners vanuit de dagbesteding aan. Het is heel fijn om zo nog beter in te kunnen spelen op de behoeftes van de mensen. We gaan binnenkort ook samen met de bezoekers van het ontmoetingscentrum een schilderclub oprichten waarin iedereen die graag creatief bezig is, zich helemaal kan laten gaan”.

Vrijwilligers gezocht

Al dit moois voort blijven zetten kan Shary natuurlijk niet alleen. Er is een aantal vrijwilligers actief en er zijn ook een aantal mantelzorgers die, wanneer zij tijd hebben, langs komen om bijvoorbeeld de nagels te lakken of een spelletje te doen. Deze momenten zijn goud waard. Vrijwilligster Anja, die op dat moment binnenkomt geeft ook direct aan; “Het geeft zo’n goed gevoel om iets goeds voor een ander te doen en betrokken te blijven. Toen mijn moeder overleed, heb ik besloten om hier één keer per week aan de slag te gaan als vrijwilligster.”. Shary vult haar aan; “Dankzij de hulp van de vrijwilligers en mantelzorgers kunnen wij zoveel meer bieden aan de mensen en zien wij hoe zij opleven van dit extra beetje aandacht.”. “Ik heb nog zoveel mooie plannen en kan daarbij de hulp van vrijwilligers goed gebruiken”