Feestelijke ingebruikname C-Mill

Feestelijke ingebruikname C-Mill

Donderdag 1 februari vond er een klein feestje plaats in De Bieslandhof. De C-Mill werd namelijk officieel in gebruik genomen. De C-Mill is bedoeld voor cliënten van Revalidatie & Herstel, Eerstelijns Verblijf en de bewoners die in De Bieslandhof wonen. Mensen uit de omgeving kunnen zich ook eerstelijns aanmelden voor valpreventie of balanstraining

Training
Eerder hadden collega’s al een training gekregen voor het gebruik van de C-Mill, een interactieve loopband waar met een beamer obstakels en stapdoelen worden geprojecteerd. Ook op het scherm kunnen opdrachten getoond worden. De gebruiker volgt dus een parcours op het scherm of via de projecties op de loopband, maar is te allen tijde in beweging. De collega’s waren erg enthousiast en konden niet wachten om de C-Mill officieel in gebruik te gaan nemen.

Behandelingen nog beter en leuker!
Eindelijk was het zover. Er waren fysiotherapeuten van zowel Revalidatie & Herstel, Eerstelijns Verblijf en langdurige verblijf aanwezig. Zij gaan namelijk samen met hun cliënten met de C-Mill werken en zijn allemaal even enthousiast.

 “Als Pieter van Foreest vinden we het belangrijk om onze behandelingen effectiever te maken en bij te dragen aan (val)preventie. De C-Mill is een innovatief apparaat dat heel goed daarbij aansluit. Het apparaat biedt veel en laagdrempelige trainingsmogelijkheden voor onze cliënten en de data die wordt gegenereerd helpt onze behandelaars om nog meer te kunnen aansluiten bij de behoefte van de cliënt. Op basis van de data gaan we tevens onderzoeken hoe we onze behandelingen nog verder kunnen verbeteren. De C-Mill is daarmee een aanwinst voor onze organisatie,” aldus Marion Verhaar, directeur Behandeling en Expertise.

De C-Mill is daarnaast mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds van Pieter van Foreest. Dit fonds is er om het gebruik van nieuwe innovaties mogelijk te maken.

C-Mill
De C-Mill is een interactieve loopband waar met een beamer obstakels en stapdoelen worden geprojecteerd. Doordat de c-Mill de realiteit zoveel mogelijk nabootst is het mogelijk om veilig te oefenen op situaties die thuis kunnen voorkomen. Zo kan iemand na de behandelingen met meer vertrouwen thuis alle eventuele obstakels aan. Samen met de behandelaar wordt gekeken hoe iemand op de C-Mill kunt trainen voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld door objecten te ontwijken of een parcours te doorlopen en zo kan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten. Er zit een soort harnas aan de C-Mill gevestigd waardoor de trainingen volkomen veilig zijn. De C-Mill is ook uitermate geschikt om een analyse te maken van het looppatroon als iemand klachten heeft tijdens het lopen. Door middel van alle gegevens uit de krachtenplaat onder de loopband en de gegevens van de videobeelden kan zeer nauwkeurig het looppatroon worden geanalyseerd.