Geslaagde scholing rijden met scootmobiel

Geslaagde scholing rijden met scootmobiel

Het aantal scootmobielen is de laatste jaren in Nederland drastisch toegenomen. In 2006 waren er in Nederland zo’n 150.000 scootmobielen en volgens voorzichtige schattingen telt Nederland er in 2030 zo’n 600.000. Veiligheid.nl deed onderzoek naar ongevallen met een scootmobiel. Met de toename van het aantal scootmobielen neemt ook het aantal ongelukken met dit vervoersmiddel met een explosieve 78% toe. Een belangrijk deel van de ongevallen ontstaat door het gebrek aan rijvaardigheid van de bestuurder, zoals tegen een stoeprand opbotsen en bedieningsfouten. Daarom benadrukt veiligheid.nl om als bestuurder te investeren in trainingen/scholingen.

Veilig en met vertrouwen de weg op
Woensdag 3 april gaven stichting platform gehandicapten Westland, firma Meyra en ergotherapeuten van Pieters Behandel Praktijk een scholing over het rijden met de scootmobiel. Tijdens een bijeenkomst in VELO wateringen werd er voor een groep van ruim 20 aanmeldingen de verkeersregels voor scootmobielrijders besproken en was er buiten les in de basisvaardigheden scootmobiel rijden en de gevorderde les met slalommen hellingen en een rondje rijden door de wijk. De mensen waren heel enthousiast en iedereen deed zeer goed mee. Na 2,5 uur was de conclusie dat iedereen met veel ervaring en informatie naar huis was gegaan. Een geslaagde middag.

 Vragen of interesse?
Ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het geven van scootmobieltraining, waardoor u veiliger en met meer zelfvertrouwen op pad kunt gaan. Zij leren u de verkeersregels, de rijvaardigheid en begeleiden u op de punten waar u onzeker in bent of nog onvoldoende vaardig in bent. Ook kan de ergotherapeut u adviseren bij de aanschaf van een scootmobiel of begeleiden bij de aanvraag van een scootmobiel. Bel voor meer informatie naar 0174 0 744 700.