Veel werk verzet tijdens NLdoet: vrijwilligers bedankt!

Veel werk verzet tijdens NLdoet: vrijwilligers bedankt!

Veel werk verzet tijdens NLdoet: vrijwilligers bedankt!

Geplaatst op: 18 Maart 2024

Op 15 en 16 maart vond de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats, namelijk NLdoet. Ook locaties van Pieter van Foreest namen hieraan deel en organiseerden leuke en nuttige activiteiten. Veel vrijwilligers hadden zich ingeschreven voor de uiteenlopende klussen in Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en het Westland. Geweldig om te zien hoeveel werk er tijdens deze twee dagen is verzet en dat de vrijwilligers zich met veel enthousiasme hebben ingezet voor onze cliënten.
 
Met elkaar aan de slag in Delft
Op verschillende locaties hebben vrijwilligers zich volop ingezet om onder andere de buitenplaatsen op te knappen. In Stefanna kwam een grote groep medewerkers van Stedelink helpen. Uiteraard werd er eerst gestart met een kopje koffie, waarna ze met elkaar enthousiast aan de slag gingen om onder andere de tuin schoon te maken, meubels in elkaar te zetten en het atelier te verven. Het resultaat mag er zijn. In zowel De Bieslandhof als in Delfshove hebben de vrijwilligers samen met enkele bewoners de handen uit de mouwen gestoken om de tuinen en balkons op te fleuren met kleurrijke plantjes. In Delfshove is zelfs gestart met het aanleggen van een moestuin. Het straalt vrolijk en gezelligheid uit en is alles weer klaar voor het voorjaar! Laat het mooie weer maar komen. In Ontmoetingscentrum Vermeertoren ontmoeten oud en jong elkaar. Leerlingen van de brugklas van Stanislas Delft gingen enthousiast met de bezoekers aan de slag om een mooi schilderij te maken. Het was een leuke interactie tussen beiden.

Volop bedrijvigheid in Midden-Delfland
In Singelhof heeft de muur een opknapbeurt gekregen. De vrijwilligers hebben daar de muur behangen, zodat het een vrolijke uitstraling heeft. Ook vond er een gezellige middag voor de bewoners plaats met lekkere hapjes onder het genot van live muziek. Drie jongeren hebben in de tuin geholpen. Oude bladeren zijn verwijderd en nieuwe plantjes zorgen ervoor dat het er weer een stuk zonniger uitziet. In Akkerleven staken de vrijwilligers buiten de handen uit de mouwen. De tuin is aangepakt en ziet er weer aantrekkelijk uit, zodat de bewoners met dementie uitgenodigd en of geprikkeld worden om zelfstandig naar buiten te gaan. Het resultaat mag er zijn!

Een fris en fleurig weekend in het Westland
Met enthousiaste vrijwilligers is in De Kreek een grote voorjaarschoonmaak gehouden. Alles is weer heerlijk schoon terwijl de bewoners in de tussentijd genoten de aandacht en de bedrijvigheid in de locatie. De kapsalon van De Terwebloem kon wel een likje verf gebruiken en heeft weer een frisse uitstraling. Donderdag 14 maart hebben medewerkers van Regal Rexnord een start gemaakt met de schilderewerkzaamheden waarna zaterdagochtend mensen van Veteranen Westland en vele andere vrijwilligers gingen schoonmaken, behangen en het terras opknapten. Zowel in De Hooge Tuinen, Ontmoetingscentrum Naaldwijk en Ontmoetingscentrum Zwaluw ziet het er buiten weer fleurig uit en zijn de terrassen voorjaarsklaar gemaakt, zodat de cliënten straks met het mooie heerlijk kunnen genieten. Bij Ontmoetingscentrum Kornalijn hebben vrijwilligers niet alleen de tuin opgeknapt, maar ook de kas gezellig gemaakt met decoraties en kunstwerken die door bezoekers zijn gecreëerd. In Triangel stond NLdoet in het teken van verbinden met de buurt. De bewoners van De Ruyterhof waren uitgenodigd om met elkaar te genieten van een heerlijk kopje koffie en een kleine lunch. Een groep jongeren droegen hun steentje bij door koekjes te bakken en de lunch voor te bereiden. Er werd heerlijk van gegeten en het was voor iedereen een plezierige middag.

Genieten van lekkernij in Pijnacker
In Weidevogelhof was er volop gezelligheid in de huiskamers. Er werden pannenkoeken gebakken. De bewoners genoten van de aanwezigheid van de vrijwilligers en hebben heerlijk gegeten van deze lekkernij. Het was een geslaagde dag waar iedereen met veel plezier en glimlach op terugkijkt. 

Vrijwilligers bedankt!   
Wij willen alle vrijwilligers namens alle cliënten en collega's van Pieter van Foreest bedanken voor de geweldige inzet! Fantastisch hoeveel werk er is verzet met elkaar. Dankzij jullie kijken we terug op geslaagde dagen!