Onze collega's doen mee aan Wereld Alzheimer Dag

Onze collega's doen mee aan Wereld Alzheimer Dag

Ieder jaar vindt op 21 september Wereld Alzheimer Dag plaats. Jaarlijks krijgen alleen al in Nederland 50.000 mensen te maken met dementie, waaronder mensen die zorg van ons ontvangen, zowel thuis als op onze locaties. We vinden het daarom belangrijk om aandacht te vragen voor dementie, en ieder jaar doen verschillende van onze locaties, teams en ontmoetingscentra mee aan initiatieven tijdens Wereld Alzheimer Dag. Ook krijgen collega's de ruimte om zelf initiatieven te organiseren of samenwerkingen tot stand te brengen.

DementEvent
Tijdens het DementEvent is er een theatervoorstelling over dementie, gevolgd door een informatiemarkt, waaraan ook onze collega's deelnemen. Iedereen die vragen heeft over dementie, kan langskomen tijdens de informatiemarkt. Het DementEvent is ontstaan in samenwerking met Delft voor Elkaar, SSBO en Alzheimer DWO. Onze collega's van Dock van Delt hebben een rol gespeeld bij het organiseren van dit evenement.

Daarnaast organiseren verschillende collega's nog meer mooie initiatieven of sluiten zij zich aan bij initiatieven verspreid over de gehele regio. Het is fijn dat collega's samenwerken en contacten leggen om prachtige initiatieven tot stand te brengen. 

Op onze website vind je alle iniatieven waar dit jaar door onze collega's aan deelgenomen wordt.