Vitale initiatieven in De Bieslandhof

Vitale initiatieven in De Bieslandhof

De Bieslandhof is druk bezig met een project om vitaliteit en werkplezier onder de collega's te bevorderen. Hieronder valt onder andere een plan om fietsen van en naar het werk te stimuleren, maar er zijn nog veel meer leuke initiatieven uitgevoerd en er staat nog genoeg op de planning!

Probeerfietsen en een eigen fietsenmaker
Zo zijn er in De Bieslandhof probeerfietsen voor collega's. Dit is een initiatief bedoeld voor collega's die (nog) geen e-bike hebben en twijfelen of het iets voor hun is. Er zijn in totaal een zestal verschillende fietsen die gereserveerd en maximaal voor drie weken geprobeerd mogen worden, voor privé en ritten van en naar het werk. Bevalt het rijden op een e-bike? Dan kijken ze na drie weken samen met de collega welke voordeligere manieren er zijn om een fiets aan te schaffen of te leasen. Hier worden namelijk binnen de organisatie verschillende opties voor aangeboden. Daarnaast zijn ze druk bezig met het aanpakken van de fietsenstallingen buiten en wordt er gekeken naar de mogelijkheden om een inpandige fietsenstalling te realiseren. Daarnaast is er een collega in De Bieslandhof die de fietsen nakijkt van andere collega's, hij voert kleine reparaties direct uit, geeft advies en maakt afspraken over eventuele grotere reparaties. Kortom er wordt veel gedaan om fietsen naar De Bieslandhof leuker en makkelijker te maken! 

Zonnebrand
Ook heeft De Bieslandhof sinds vorige week een eigen zonnebrandpaal. Deze paal staat bij de ingang zodat, wanneer collega's, bewoners, naasten of vrijwilligers naar buiten lopen, zij zich kunnen beschermen tegen de zon! Het smeren van zonnebrand is namelijk altijd belangrijk, ook bij bewolkt weer en in de winter. 

Er komen de komende maanden nog meer vitale initiatieven aan voor De Bieslandhof en tijdens de vitaliteitsweek deze maand staat er ook genoeg gepland!