Woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

Woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

Pieter van Foreest gaat aan de Ireneboulevard 118 verpleeghuisplaatsen bouwen en Woonbron 67 sociale huurappartementen. Het gebouw komt te liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Pieter van Foreest, Woonbron en de gemeente hebben hierover overeenstemming bereikt. Ze tekenden onlangs een koop- en realisatieovereenkomst.

Petra de Jongh, bestuursvoorzitter van Pieter van Foreest is blij met deze stap: “In de huidige tijd is het een grote uitdaging om nieuwbouw te realiseren. We zijn dan ook enorm trots op dit gezamenlijke traject waarin we voor de kwetsbare ouderen in Delft een prachtig gebouw creëren op een toplocatie. Een locatie die een ankerpunt is voor Nieuw Delft, het nieuwe gebied centraal in Delft.”

Mooie kans
Zakaria El-Kethabi, directeur van Woonbron Delft, is blij dat Woonbron straks ook in Nieuw Delft sociale huurwoningen kan aanbieden. “De vraag in de regio Haaglanden naar sociale huurwoningen is groot, De wachttijden zijn lang. Kleine gelijkvloerse woningen zijn schaars. In Nieuw Delft doet zich nu een mooie kans voor om onze woningvoorraad met dit type woningen uit te breiden.”

Belangrijke aanvulling
“De betrokken partijen hebben veel werk verzet om tot een goed en haalbaar plan te komen”, zegt wethouder Karin Schrederhof van Wonen. “Het is geweldig dat dit is gelukt. Nieuwe woningen in Delft zijn hard nodig. Zeker voor ouderen met een zorgvraag en mensen met een kleinere beurs.” Frank van Vliet, wethouder Nieuw Delft, vult aan: “Op deze locatie wonen zij straks direct aan het park en vlak bij alle voorzieningen. Het project is een belangrijke aanvulling op het aanbod in Nieuw Delft.”

Ontwerp van het gebouw
Het gebouw wordt deels vijf, deels zes verdiepingen hoog. Atelier PUUUR heeft het ontworpen. Er komen 118 verpleeghuisplaatsen van Pieter van Foreest en 67 sociale huurappartementen van Woonbron. De sociale huurwoningen van Woonbron bestaan uit twee- en driekamerappartementen.

Buitenruimte
Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis als de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken. Het wordt een centrale plek om elkaar te ontmoeten.

Bouw
Aannemer Boele & van Eesteren gaat het project bouwen. De bouw gaat van start na het verlenen van de omgevingsvergunning. De start van de bouw staat gepland in juni 2023. De bouw duurt ruim twee jaar.

De afbeelding is een sfeerimpressie van het nieuwbouwproject.